IDEEËN BLIJVEN BINNENKOMEN

16 september 2021

IDEEËN BLIJVEN BINNENKOMEN

De gemeente en Kavel Vastgoed zijn in gesprek over de herontwikkeling van de Theresiakerk. We hopen hier binnenkort meer over te kunnen melden. Ondertussen blijven de ideeën vanuit de wijk binnenkomen. Tijd voor een update!

In totaal zijn er nu 41 reacties ontvangen. Daarvan zijn er 10 van initiatiefnemers die graag zelf aan de gang willen gaan, 24 komen met een idee en 7 zijn ‘overig’. Die laatste categorie bevat bijvoorbeeld suggesties over de verkeersafwikkeling of vragen over het proces.

De lijn van de reacties is nog ongeveer gelijk aan een de update die we in februari gaven. De meeste mensen zijn blij dat de kerk blijft staan, alhoewel er ook wel wijkbewoners zijn die liever nieuwe woningen zien op die plek. Niet iedereen is blij met de komst van een supermarkt, vooral vanwege de vrees voor verkeersoverlast. Er is onder de inzenders veel behoefte aan gezellige, laagdrempelige horeca, met een leuke extra functie. Iets cultureels, of ruimte voor workshops, of werkplekken. Er wordt opvallend vaak gesuggereerd om ook iets te doen met boeken: een leescafe, of uitleen. Onder de initiatiefnemers die zich gemeld hebben zijn er meerdere die een vorm van horeca zouden willen exploiteren, soms in bijzondere combinaties met andere functies zoals een werkplaats of expositieruimte.

De inzendingen met nieuwe ideeën zijn inmiddels langzaam opgedroogd. We halen binnenkort dan ook het bord weg dat voor de kerk stond om mensen aan te sporen ideeën aan te dragen. Zodra we toe zijn aan het maken van een keuze uit alle ideeën dan melden we ons weer!